dijous, 22 de setembre del 2016

Senyors de la EMT, aquests avisos no em serveixen de res!


Penso que caldria revisar a fons la comunicació de les incidències de la nostre empresa municipal de transport públic, per les següents raons:


  1. No es pot demanar als usuaris que cada vegada tinguin que llegir tots els PDFs, un per cada incidència, quan volen planificar un desplaçament per que el títol de l'incidència no és prou concret.
  2. Cal indicar en el títol de cada incidència la data i horari d'afectació per poder decidir si cal o no anar a llegir el detall i siguin d'utilitat a l'usuari.
  3. Lo del futbol és més divertit, en cap lloc diu quins dies hi ha partit ni quin horari tenen, per el que els que no formem part d'aquest mon sabem que hi hauran afectacions però no el dia ni l'hora. Amb un enllaç al calendari de la lliga de la Federació, per exemple podria començar a ser d'utilitat.
  4. Un altre divertit: "Sortides d'Estadi a les 23:00 solament en nits amb servei nocturn"  a demés de que el PDF que enllaça no lliga, t'obliga a navegar per la web de la EMT, per veure quan es donen les circumstàncies anunciades.
  5. Aquestes dues ultimes incidències tenen un efecte secundari perniciós, per un motiu molt simple: no son incidències del servei, les incidències han de ser, per definició, temporals, i aquestes dos peculiaritats del servei son permanents i això implica que tan a la web com a la aplicació per mòbil, sempre hi han incidències activades, obligant-te a fixar-te a la web, i més greu encara, anar-hi específicament en el cas del mòbil, tots els dies de l'any, per si un cas.
Tan sols he tractat les d'avui a la línia 8, però crec que lo dit serveix per totes.

Avui no entraré en altres temes que deixo per tractar-los més detingudament, cosa que ja fa molt de temps que vull fer:
  • Determinades afectacions son en realitat una modificació molt important de la mobilitat de la ciutat deixant gran part d'ella inaccessible a moltes persones amb mobilitat reduïda.
  • l'Informació d'aquestes afectacions no es rep amb una antelació raonable per organitzar-nos durant les festes quedant-nos moltes vegades a casa.
  • Els criteris dels nostres governants al deixar la ciutat tallada tan sovint per benefici d'uns i amb perjudici d'altres,
  • El perquè l'ocupació ordinària anual de la vía pública per Setmana Santa, Santa Tecla, Sant Magí, Cavalcada de Reis, Carnaval, etc... no està pensada i resolta d'una manera estable amb plans de mobilitat i d'accessibilitat i que no calgui inventar les sopes d'all cada vegada...
  • Perquè s'empenyen en allunyar el transport públic de la festa de manera que els que necessitem aquest transport ens tenim que allunyar forçosament de la mateixa.
  • Etc...