dissabte, 20 de desembre del 2014

En nostre alcalde entre en el tema de l'accessibilitat de l'estació de ferrocarril de Tarragona, o no?


Cinc dies després del nostre article Accessibilitat a l'estació de ferrocarril de Tarragona: Ens prenen el pel o ho fem molt malament?, ahir vam poder llegir:

A Tarragona21 (amb un munt de corrector ortogràfic inclòs):

16 dic 2014
Ballesteros exigeix la remodelació de l’estació de tren i el tercer fil 
 
Ballesteros ha afirmat que aquestes mesures les exigiran “per terra, mar i aire"
L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha anunciat aquest matí accions contundents sobre el tema del tercer fil i la remodelació de l’estació de tren passades les festes de Nadal. 
Ballesteros ha afirmat que aquestes mesures les exigiran “per terra, mar i aire”; això vol dir que “si s’han de prendre mesures molt contundents ho farem, ja sigui recollir signatures, manifestacions o bloquejar l’estació de trens”. 
Així de contundent s’ha mostrat l’alcalde de Tarragona, afirmant que “no podem permetre per més temps que riguin de nosaltres”. El batlle sosté que han tingut molta paciència amb el Ministeri però que “això ja s’ha acabat”.
L’alcalde s’ha reafirmat en la seva postura de defensa sobre el tercer fil per l’estació de Tarragona. 
Reivindicació en infraestructures i accidents de la N-340 
L’alcalde Ballesteros ha reclamat avui l’A-7 com a alternativa a la N-340 per intentar rebaixar el tràfic i així els accidents de trànsit. 
En poc menys d'una setmana s’han produït dos accidents de trànsit al quilòmetre 1.172 de la carretera nacional, motiu pel qual s’ha hagut de tallar la via i crear retencions de trànsit. Segons Ballesteros, “tenint la via els antecedents de mortalitat que té en els dos sentits és impensable com s’està tractant aquesta situació” 
Sobre la bonificació del 50% del peatge als vehicles pesats, Ballesteros ha titllat aquesta situació “d’impresentable el fet d’obligar als camioners a pagar a l’AP-7” afegint que “és una xapusa que no té sentit de cap de les maneres”. 
Segons l’alcalde, aquesta mesura de prohibició de circulació provocarà enfrontaments amb el sector del transport. 
L’alcalde de Tarragona també ha reivindicat la finalització dels trams de l’A-27. 
AnnaMG
Senyor Alcalde, les seves manifestacions em porten al cap algunes reflexions:
  • Les persones amb discapacitat, els passatgers amb equipatge, s'esperaran a que vostè passi be les festes sense viatjar per manca d'accessibilitat, i en quan vostè hagi descansat lo suficient estarem encantats de que dediqui els seus esforços a aquest tema.
  • Ja em esperat un any i mig, amb dificultat, pujant i baixant escales amb dificultat, fent milles i passant pel pas a nivell amb el cor accelerat, jugant-nos la vida passat per una andana estreta o senzillament no podent accedir i per lo tant viatjar
  • La seva paciència, i els seus 'permisos' nadalencs, tenen conseqüències, LA MANCA D'ACCESSIBILITAT FA QUE NO TOTS TINGUEM LES MATEIXES OPORTUNITATS de gaudir de la vida, de la ciutat, del territori, de la família, etc... i tot això passa mentre vostè exercita la paciència i el descans nadalenc.
  • Les mesures de pressió popular son precisament això, populars, bottom-up, d'abaix a d'alt. El que vostè proposa és a l'inrevés. El vam escollir per que fes política, no per que esbatussés a les masses per que facin la seva feina... mentre tant:
    • Quants estudis comparatius sobre la discriminació de la nostre estació s'han fet que deixin en evidència a Adif? 
    • Quina campanya de goteig de queixes davant tota mena d'organismes (síndics de greuges, estaments parlamentaris, opinió publicada, etc...) s'ha fet? 
    • Que s'ha fet durant aquest any i mig a banda d'esperar i d'embolicar la troca barrejant l'accessibilitat amb passarel·les i tercers fils que responen a altres criteris i a altres prioritats?
A altres diaris als que em nego a citar i enllaçar tan sols parla de l'estació al titular i al peu de foto, al text, curiosament, ho obvia i no diu res de res, queda clar que l'accessibilitat no és una de les prioritats del mitjà.

Al canal 3/24 de la CCMA, podem veure:

Ballesteros valora la inversió de 15 MEUR destinada a l'estació de tren per "superar les barreres" 
Tarragona (ACN).- 
L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha valorat aquest dimecres la inversió de 15 MEUR destinada a la renovació de l'estació de tren de què li va informar el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila. Ballesteros ha indicat que això permetrà "superar les barreres que separen la platja de la ciutat i espatllen el territori". Ballesteros assenyala que està en la línia de l'objectiu del recurs del tercer fil i que, per tant, s'ha fet una "Bona feina". Amb tot, ha assenyalat que queden "pendents" les "reivindicacions relatives al pas dels trens de l'Alta Velocitat, els intercomunicadors per Alta Velocitat, mitjà i llarg recorregut". 
Aquí, ja senyor Alcalde, em poso una mica nerviós, que no ho havia entès be?.

Ara resultarà que tot l'interès seu son les barreres a la platja i les qüestions estètiques, lo de poder pujar al tren és un altre cosa?

Si us plau senyor Alcalde, ocupis primer de l'accessibilitat de l'estació de tren, no volem res més que el que ja tenen a poblacions de similar importància, cosa que ens deu al haver acceptat en el seu moment una primera fase de reforma quasi totalment cosmètica, i en lo poc que va tocar l'accessibilitat amb defectes de fons (*).



(*) Un parell de notes sobre defectes de l'accessibilitat resultant de la primera fase de remodelació de l'estació de ferrocarril de Tarragona:

  • A l'únic accés amb rampa des de la sala d'espera i venda de bitllets cap a l'andana han col·locat una porta abatible amb molla que impedeix l'us per part de les persones que fan servir cadires de rodes i scooters de transport personal sense ajut d'un tercer..
  • A la porta principal, s'han corregit els guals exagerats de comunicació amb el nivell de l'entrada amb una gradient molt encertat fins el nivell 0 de la calçada al mateix temps que ho han espatllat posant unes reixes per desaigüe pluvial amb un forats gegantins que s'empassen els bastons dels que tenim necessitat de portar-los, tenint que caminar mirant el terra constantment, cosa que no desitjo a ningú.